Piret Saul-Gorodilovi “Eestirand. Lootuse kursil”

20.06.2018

Lisaks “Laternale” ja “Rasmusele” jõuab sel suvel lavale ka päris uus näidend, milleks on Piret Saul-Gorodilovi “Eestirand. Lootuse kursil”. Tükk, mille alge on Prangli saarega – Liigub ja Loob kauaaegse partnersaare ja lemmikuga – otseselt seotud, kuid mille üldisem mõte laieneb terve Eesti ja tema lähiajaloo peale. Kuna Prangli on meile alati lähedane olnud ja Eesti ajalugu tuleks ikka au sees hoida, siis sellest tulenevalt 2018 suvine projekt.

Lavastuses hakkab lahti rulluma tuhandete inimeste pääsemise ja päästmise lugu. Tegemist on tagasivaatega II maailmasõja aega, mil sundmobiliseeritud Eesti mehed, keda ootas ees ränk saatus surra Siberi tööpatareis või märg haud Hara lahe miiniväljal, pääsesid tänu rannarahva kangelaslikkusele Prangli saarele… Mis sai pääsenutest ning mis sai Eesti kõige suuremast kalalaevast “Eestirand”? Nendele küsimustele leiab vastuse 2018. a ja 2019. a suvel Prangli saarel, Purtses ning teistes Põhjaranniku paikades etenduvast suvelavastusest.

Etendus kirjutatakse, lavastatakse ja etendatakse kingitusena EV100 sünnipäevaks.

Näidendi autor: Piret Saul-Gorodilov
Lavastaja: Eva Kalbus
Näitlejad: Külli Reinumägi, Egon Nuter, Mattias Nurga, Ingrid Noodla, Hanna-Ly Aavik, Reemus Tõniste ja Miika Pihlak

Muusika: Silver Sepp

Kunstnik: Riina Maide

 

ETENDUSED:

20., 21., 28.,29.07 ja 25.08 Prangli saare kultuurikuuris “Noor Kaardivägi”

27.07 Purtse Jahtsadamas

Piletid Piletilevis ja kohapeal. Info FB, www.pranglireisid.ee ja www.tulivee.ee