Rasmus, Pontus ja Lontu – seiklused jätkuvad

20.06.2019

Juulikuus tegutsevad Haapsalus Iloni Imedemaal taas Rasmus, Pontus ja Lontu koos kõigi oma sõprade ja vaenlastega.

Seda Astrid Lindgreni teksti on Eesti lavadel mängitud vähe, kuigi raamatu iga lehekülg väärib lisaks lugemisele ka teatris esitamist. Ning mis võiks olla lindgrenlikum kui Imedemaa roheline hoov suvises Haapsalus! Tegelased ja nendevahelised suhted hakkavad seal kui ise elama. Lisades siia veel armastatud kirjaniku jutustamise soojuse, muhedad dialoogid, põneva süžee ja inimlikud väärtused – sõpruse, armastuse, lojaalsuse – on terviktulemus kindlasti vaatamist väärt.

Rasmus ja Pontus on kaks täiesti tavalist väikelinna poissi, kes satuvad Rasmuse õde aidata püüdes hõbedavaraste jälile. Miks õde abi vajas ja mis varastega toimus ning kuidas puutub siia koerake Lontu ja mõõganeelaja Alfredo, seda kõike saabki näha Iloni Imedemaa kogupere suvelavastuses “Rasmus, Pontus ja Lontu”.

Lavastuses mängivad Tallinna 32. keskkooli teatrisuuna õpilased ja vilistlased. Lisaks nendele astuvad üles juba tunnustatud näitlejad Andrus Eelmäe ja Merle Talvik. Rasmuse osatäitja Hans Matthias Kari on tubli noor pianist Tallinna Muusikakeskkoolist, kes mitu aastat osalenud 32. keskkooli näiteringi töös. Lavastaja Eva Kalbus pälvis sel aastal nominatsiooni Eesti teatri auhindade Salme Reegi nimelisele auhinnale oskusliku pedagoogi- ja näitejuhitöö eest just tänu “Rasmusele, Pontusele ja Lontule”.

Lavastaja: Eva Kalbus
Kunstnik: Kamilla Kase
Muusikaline kujundaja: Arno Suislep

Esietendus 4. juulil 2018 Iloni Imedemaal.

Etendus on sobilik alates 4. eluaastast.

Kestus koos vaheajaga umbes 2 tundi.

Etenduse piletiga Iloni Imedemaa ühekordne külastus aasta lõpuni 50% soodsam.

https://youtu.be/vb0KmkF-LpY